2 Temmuz 2011 Cumartesi

Niçeye yapılmış en büyük gider

Fazlada uzağımızda değil aslında. İstanbuldan bir gider bu,90lı yıllarda çocuk olanların yakından tanıyacağı bir rapçiden.

Niçenin en bilinen en kıyak laflarından biri olan "Buda dahil bütün genellemeler yanlıştır." sözü bütün bilim insanları  ve düşünürler tarafından ayakta alkışlanmış ve şimdiye kadar bilindiği kadarıyla ufak tefek sataşmalar haricinde hiç bir şekilde aksi iddaa edilmemiştir.Hatta bir söylentiye göre Kant  Kierkegaardla abbasın kahvesinde oturup dersten çıkan üniversiteli kızları keserken bi anda Kierkegaarda dönüp "das ding an sich" yani "bu Niçe harbi çok akıllı adam bilader" demiştir.

Ancak samsunlu bir şarkıcı bu söze karşı çıkışını kendini en iyi anlatılabileği şekilde yani rap aracılığıyla yapmıştır. Şüphesiz ki kafile albümündeki "istisnalar kaideyi bozmaz" adlı şarkısı Sagopa Kajmer'in hayatının adeta bir dönüm noktasıdır.Yıllardır yapılan genellemeleri tek bir sözle kurtaran milletimizin düşüncelerini anlatmak istediğini söyleyen Sagopa farkına varmadan Niçeninde mezarında rövaşataya kalkmasına neden olmuştur.Sagopanın niçeye giydirmesine sinirlenen neo marksistler "Sagopada rapçimi Türkiye'de bir Ceza gerçeği var" diyerek Niçenin yanında kavgaya katılmışlardır.Bunun üzerine Sagopa Kajmer  yaptığı basın açıklamasında "Ne o marksistler zorunuzamı(bkz zübüzaretti) gitti" gibi ağır ifadelerde bulunmuş ayrıca bir konser çıkışındada Hegel'e söyleyin akıllı olsun diye bağırarak Hegelede tehtidler savurmuştur.

Malum şarkıya ulaşmak için lütfen:http://www.youtube.com/watch?v=OPUcWCH7Tgw




Malum şarkıya ulaşmak için lütfen:http://www.youtube.com/watch?v=OPUcWCH7Tgw

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder